Általános Szerződési Feltételek és Adatvédelmi Tájékoztató

A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a Babelprojekt Kft. által üzemeltetett www.madebynagyi.hu webáruház (továbbiakban Szolgáltató) használatának feltételeit az alábbiak szerint: A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazzák a Babelprojekt Kft.-vel és a Babelprojekt Kft. által üzemeltetett www.madebynagyi.hu webáruházzal (továbbiakban Szolgáltató) kereskedelmi kapcsolatba lépett vevő (továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit, az oldal használatának és a kereskedelmi kapcsolat feltételeit az alábbiak szerint. Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.madebynagyi.hu weboldalon keresztül történik. Az ÁSZF itt letölthető.

SZOLGÁLTATÓ ADATAI

Cégnév: Babelprojekt Kft.
Székhely címe: Halom utca. 11, 2040 Budaörs, Magyarország.
Cégjegyzékszám: 13-09-152194
Közösségi adószám: HU23708675
Adószám: 23708675-2-13
IBAN: HU15 10403758-50526548-78491000
Tevékenység: Csomagküldő internetes kiskereskedelem
Webáruház címe: www.madebynagyi.hu

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Telefon: +36 30 592 9839
E-mail: info@madebynagyi.hu

AZ ÁSZF ELFOGADÁSA

  1. A webáruház használatával illetve a webáruházban történő vásárlással a felhasználó elfogadja a jelen ÁSZF feltételeit. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a szolgáltató és a webáruház felhasználója között. A szerződés nyelve magyar.
  2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a webáruház szolgáltatásait.
  3. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.madebynagyi.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: madebyNagyi webshop) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.
  4. A madebynagyi webshop felületén történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel és előre fizetéssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

  1. A webáruházban megjelenített termékek (sapkák és sálak) online megvásárolhatóak.
  2. A webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.
  3. A termék lényeges tulajdonságait (termék neve, leírása, termékfotók) a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.
  4. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a felhasználókat az akció időtartamáról.
  5. A szolgáltatással nyújtott termék nem előre gyártott és a fogyasztó megrendelése után kerül előállításra.
  6. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik.
  7. Ha az Ügyfélnek vásárlás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, keresse fel a Szolgáltatót e-mailben konkrét kérdéseivel, hiszen készséggel állunk Ügyfeleink rendelkezésére.
  8. A Weboldalról megrendelhető termékek árának változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni.
  9. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

A MEGRENDELÉS LÉPÉSEI

  1. A megrendelés összeállítása – a felhasználó a webáruház termékeket bemutató oldalain állíthatja össze megrendelését az adott termékek oldalain a Kosár használatával. Az Ügyfél a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található „Kosárba” gomb használatával teheti Kosarába.
  2. A kosár használata – a kosár tartalma a webáruházbn történő vásárlás alatt megtekinthető és módosítható. A Kosár tartalmát megtekinteni, módosítani a Weboldal jobb oldalán található kosár ikonra kattintást követően van lehetőség, ahol megadható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve a Kosár tartalma törölhető a termék mellett kijelzésre kerülő mennyiség lenullázásával. Plusz termékek hozzáadására és a kosárból való törlésre van lehetőség a termékek a pénztár ikonnal való megerősítésig. A Kosár áttekintését követően az Ügyfél egy részösszeget lát, amely a választott termékeket tartalmazza.
  3. Pénztár: A „Tovább a péntárhoz” gombra kattintva az Ügyfél véglegesíti a Kosár tartalmát, és meg tudja adni a szállítási adatait.
  4. Szállítási adatok bevitele – email cím, név, postai cím és telefonszám bevitele szükséges a vásárlói adatok oldalon. Az ügyfél itt egy alternatív szállítási címet is megadhat.
  5. Ha véglegesítette a vásárlói adatait a “Megrendelés elküldése” gombra klikkelve erősítheti meg a rendelését.
  6. Fizetési mód: Direkt banki átutalással tudsz fizetni az alábbi számlaszámra: HU15 1040 3758 5052 6548 7849 1000 (Kereskedelmi és Hitelbank) Babelprojekt KFT nevére. A rendelésed a fizetés beérkezése után kerül feldolgozásra.
  7. A terméket ajánlott postai küldeményként adjuk fel. 20000 Ft-os értékhatárig a szállítási díj 800 Ft. 20000 Ft-os értékhatár felett a kiszállítás ingyenes.
  8. A megrendelés visszaigazolása – 48 órán belül a fehasználói adatoknál megadott email címre érkezik visszaigazolás a megrendelésről
  9. A megrendelés nem kötött regisztrációhoz.

AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE                                                 

  1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között.
  2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.
  3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. A felhasználó számára a Webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja.
  4. A webáruházon keresztül leadott rendeléssel a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezését adja a vállalkozás által a szolgáltatás teljesítésére.
  5. A szolgáltatás egésze teljesítése kerül, amint a megrendelést követően a megrendelt termékeket a szolgáltató legyártotta és kiszállította a fogyasztónak.

KISZÁLLÍTÁS, SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

  1. A szállítási határidők a termékek bemutató oldalain olvashatók.
  2. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

LEHETSÉGES FIZETÉSI MÓDOK

  1. Online bankkártyás fizetés a webshop felületén a Sofort Banking rendszeren keresztül. Sofort Banking rendszerben kiválasztod a bankodat a listából, és az online azonosítoddal, bankszámlaszámoddal és jelszavaddal tudod lebonyolítani a fizetést.
  2. Banki átutalás (előre utalás). Az Ügyfél a megrendelt termékek árát és az azokkal kapcsolatos kiszállítási ügyintézés költségeit Szolgáltatónak a termékek átvételét megelőzően fizeti meg a Szolgáltató Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett 10403758-50526548-78491000 számú bankszámlájára banki átutalás útján. Előre utalás esetén a megjegyzés rovatban a megrendelés számot minden esetben szükséges feltünteti. Előre utalás esetén az Ügyfél a megrendelt termékek átvételére csak az átutalás jóváírását követően jogosult.
  3. Minden fizetési mód esetén a megrendelt termék kiszállítása és átvétele akkor kezdődhet meg a Szolgáltató részéről, amennyiben a banki tranzakció sikeresen lezárult, vagy annak megindítása egyértelműen bizonyítható Ügyfél vagy Szolgáltató oldaláról.

SZÁMLÁZÁS

  1. Szolgáltató minden esetben a megrendelés leadásának időpontjában számlát állít ki.
  2. A számlát az Ügyfél a termék átvételekor kapja meg. Szolgáltató minden esetben számlát küld az Ügyfél részére a szállítási módnak megfelelően.

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

  1. Szolgáltató egy szállítási módot biztosít az Ügyfél számára. A szállítás a Magyar Postán keresztül történik. Minden esetben a csomagot a Szolgáltató ajánlott levél formájában küldi el az Ügyfélnek.
  2. A postán küldött csomagért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Panasz esetén, az Ügyfél bizalommal fordulhat a Szolgáltatóhoz.
  3. Szállítási költség minden esetben egy szállítási ügyintézési költségből áll, amely jelen ÁSZF-ben kerül rögzítésre, és érvényes jelen ÁSZF visszavonásáig. A bruttó szállítási ügyintézési költség 800 Ft. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.
  4. A Szolgáltató vállalja, hogy a költségek rendezését követően megtesz mindent, hogy maximum 10 munkanapon belül Postára adja a megrendelt termékeket az Ügyfélnek. A kiszállítás ideje a Magyar Postától függ.

ELÁLLÁSI/FELMONDÁSI JOG

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postai vagy elektronikus úton küldött levél útján az alábbi címre: Made by Nagy, Halom utca. 11, 2040 Budaörs, Magyarország, email:info@madebynagyi.hu. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek

A 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 29. § (1) alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja a 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 20. § szerinti elállási és felmondási jogát:

“a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti; […]

c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;[…]”

A KELLÉKSZAVATOSSÁGRÓL, A TERMÉKSZAVATOSSÁGRÓL ÉS A JÓTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓ

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Made by Nagyi hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő 30 nap, de legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Made by Nagyi vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás

A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a Polgári törvénykönyv és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján kötelező jótállási kötelezettség nem terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól mentesül.

JÓTÁLLÁSI VAGY SZAVATOSSÁGI IGÉNY BEJELENTÉSÉNEK MÓDJA

  1. Írásban történő bejelentés

A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak (Szolgáltató címe) küldött levélben, vagy elektronikus levélben (Szolgáltató email címe: info@madebynagyi.hu).

Ekkor a levélnek tartalmaznia kell:

– a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját,
– a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

ADATKEZELÉSI SZABÁLYOK

  1. A szolgáltató a fogyasztók adatait az Adatvédelmi Tájékoztatónak megfelelően kezeli.

PANASZKEZELÉS

  1. A szolgáltatóval kapcsolatos panaszt írásban kell közölni postai vagy elektronikus úton küldött levél útján az alábbi címekre: Made by Nagy, Halom utca. 11, 2040 Budaörs, Magyarország, email:info@madebynagyi.hu. A szolgáltató 30 naptári napon belül próbál a megkeresésre válaszolni.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat célja, hogy rögzítse a Babelprojekt KFT által üzemeltetett made by Nagyi Webáruház (továbbiakban az adatkezelő) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, a Szolgáltató adatvédelmi és adatkezelési politikáját. Az adatkezelő online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a webáruház felhasználóinak személyes adatait, a megrendelések teljesítésének céljából, a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében és elektronikus hirdetésküldés (hírlevelezés) céljából. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli. Az Adatvédelmi Nyilatkozatot itt letöltheti.

Az adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • 1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.);
  • 1998. évi XIX. törvény – a büntetőeljárásról (Be.);
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
  • 2003. évi C. törvény – az elektronikus hírközlésről (Eht.);
  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

Az Adatkezelő megnevezése

Cégnév: Babelprojekt Kft.
Székhely címe: Halom utca. 11, 2040 Budaörs, Magyarország.
Cégjegyzékszám: 13-09-152194
Közösségi adószám: HU23708675
Adószám: 23708675-2-13
IBAN: HU15 10403758-50526548-78491000
Webáruház címe: www.madebynagyi.hu
E-mail: info@madebynagyi.hu
Adatkezelési nyilvántartási szám:

A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcím és időtartama

A Babelprojekt Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak.Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük közönségünket.

Felhívjuk a Babelprojekt Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Vásárlói adatok

  • Az adatkezelés célja: megrendelés, számla kiállítása, vásárlók egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, visszaigazoló e-mail küldése, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás
  • Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése.
  • A kezelt adatok köre: dátum, időpont, név, Szállítási cím, Számlázási cím, telefonszám, e-mail cím, a vásárolt/megrendelt/félretett termékek megnevezése, mennyisége, vételára.
  • Az adatkezelés időtartama: a termékek megrendelése esetén a vásárló telefonszáma, e-mail címe, szállítási címe az értesítéséig, a termék megvásárlásáig, a további adatok tekintetében pedig a Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően nyolc év.
  • Adattovábbítás:
  • Sofort Banking-on keresztüli fizetés esetén a rendszer a lényeges adatokat automatikusan továbbítja webáruházból a SOFORT GmbH levédett online fizetési felületére, és kitölti az elektronikus átutalási űrlapot (kedvezményezett, a kedvezményezett számlaszáma és bank azonosítója, közlemény, vételár). A SOFORT GmbH átadja az átutalási adatlapon a vásárló számára megjelenített adatokat a vásárló bankjának. A SOFORT nem tárolja a vevő internetes bankoláshoz használt hozzáférési jelszavát és az egyszeri fizetést jóváhagyó kódot, hanem a banki szabványoknak megfelelő, biztonságos kódolással továbbítja azokat a banknak.
  • Az adattovábbítás jogalapja: az Infotv. 6. § (6) bekezdése, illetve az érintett önkéntes hozzájárulása.

Adatfeldolgozó:
Név: Babelprojekt KFT.
Székhely: 2040 Budaörs, Halom utca 11.

Webáruház Regisztráció

  • Az adatkezelés célja: webáruházában történő vásárlás, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, direktmarketing tartalmú megkeresések, tájékoztatás az aktuális információkról, ajánlatokról.
  • Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Eker. tv. 13/A. §-a, a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése és a Grt. 6. § (5) bekezdése.
  • A kezelt adatok köre:név, Szállítási cím, Számlázási cím, e-mail cím, telefonszám, a bejelentkezéshez szükséges e-mail cím és jelszó, az egyes vásárlások adatai (dátum, időpont, vásárolt termék, a vásárlás értéke), a direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulás.
  • Az adatkezelés időtartama:
    • a direktmarketing célú hozzájárulások tekintetében a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig,
    • a profiladatok tekintetében az utolsó bejelentkezéstől számított négy év vagy a felhasználó kérésére való törlésig,
    • a vásárlások adatai tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése alapján nyolc év.
  • Adattovábbítás:
  • Sofort Banking-on keresztüli fizetés esetén a rendszer a lényeges adatokat automatikusan továbbítja webáruházból a SOFORT GmbH levédett online fizetési felületére, és kitölti az elektronikus átutalási űrlapot (kedvezményezett, a kedvezményezett számlaszáma és bank azonosítója, közlemény, vételár). A SOFORT GmbH átadja az átutalási adatlapon a vásárló számára megjelenített adatokat a vásárló bankjának. A SOFORT nem tárolja a vevő internetes bankoláshoz használt hozzáférési jelszavát és az egyszeri fizetést jóváhagyó kódot, hanem a banki szabványoknak megfelelő, biztonságos kódolással továbbítja azokat a banknak.
  • Az adattovábbítás jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása

Adatfeldolgozó:
Név: Babelprojekt KFT.
Székhely: 2040 Budaörs, Halom utca 11.

Hírlevél

A made by Nagyi hírlevelére a madebynagyi.hu weboldalon a hírlevél feliratkozási mezőben az adatai kitöltésével és megersosítésével illetve a regisztráció során az erre a célra feltüntetett, alapértelmezett állapotban üres jelölőnégyzet bejelölésével lehet jelentkezni.

  • Az adatkezelés célja: gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, akciókról, direktmarketing tartalmú megkeresése , kapcsolattartás.
  • Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Eker. tv. 13/A. §-a és a Grt. 6. § (5) bekezdése.
  • A kezelt adatok köre:e-mail cím, név, lakcím, rendelkezik-e a direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulás, valamint a rendszer tárolja az üzenetek küldésével és kézbesítésével kapcsolatos analitikai adatokat (pl. a kiküldés és megnyitás, a levélben található hivatkozásra kattintás dátuma és időpontja, kézbesíthetetlenség oka).
  • Az adatkezelés időtartama:
  • a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig, de legfeljebb
  • a felhasználó utolsó adatfrissítésétől számított 24 hónap,

A direkt marketing üzenetek továbbításához adott hozzájárulás visszavonását és a személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

  • a madebynagyi.hu honlapon a Saját fiókba belépve,
  • e-mail útján a info@madebynagyi.hu címen, továbbá
  • postai úton a Babelprojekt Kft. Budaörs, Halom utca 11. címen.

Adatfeldolgozó:
Név: Babelprojekt KFT.
Székhely: 2040 Budaörs, Halom utca 11.

A személyes adatok tártolásának módja, az adatkezelés biztonsága

 A Babelprojekt Kft. számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a Shopify Inc. (150 Elgin Street, 8th Floor Ottawa, ON, Kanada K2P 1L4) szervertermében található szerverein találhatók meg.

A Babelprojekt Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Babelprojekt Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A Babelprojekt Kft. a különböző nyilvántartásaiban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A Babelprojekt Kft. a technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Babelprojekt Kft. az adatkezelés során megőrzi

  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

Az adatkezelő adatai, elérhetősége

Cégnév: Babelprojekt Adatfeldolgozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 2040 Budaörs, Halom utca 11.
Cégjegyzékszám: 13‐09‐152194
Adószám: 23708675-2-13
Közösségi adószám: HU23708675
Telefonszám: +36 30 592 98 39
E-mail: info@madebynagyi.hu

Jogorvoslati lehetőségek

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését vagy zárolását az adatfelvételénél jelzett módon, illetve ügyfélszolgálata útján.

Tájékoztatáshoz való jog

Az érintett kérelmére a Babelprojekt Kft., mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá adattovábbítás esetén annak jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be.

Helyesbítés joga

A Babelprojekt Kft. a személyes adatot helyesbíti, ha az a valóságnak nem felel meg és a valóságnak megfelelő személyes adat a rendelkezésére áll.

Zárolás és megjelölés

A Babelprojekt Kft. zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. A Babelprojekt Kft. megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Törléshez való jog

A Babelprojekt Kft. a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

Eljárási szabályok

A személyes adatok törlésére, zárolására, helyesbítésére 30 nap áll az adatkezelő rendelkezésére. Amennyiben az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti igényét nem teljesíti, 30 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli az elutasítás indokait. A Babelprojekt Kft. a helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítést mellőzi, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Tiltakozás joga

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

  • a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
  • a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
  • törvényben meghatározott egyéb esetben.

A Babelprojekt Kft. a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

A Babelprojekt Kft. az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06.1.391.1400
Fax: 06.1.391.1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu